ARNHEM - Heracles mag zich na elf competitieduels de koploper van de middenmoot noemen. De Almeloërs wonnen in Arnhem al hun vierde uitwedstrijd van dit seizoen (2-0 tegen Vitesse) en nestelden zich steviger op de zevende plaats van de ranglijst.

Voor de wedstrijd bedroeg het verschil tussen beide ploegen slechts drie punten. Vitesse's trainer Theo Bos kende het belang, zijn elftal was slechts gebaat bij volle winst om het uitzicht op een plaats in het ,linkerrijtje' niet te verliezen.

Zowel Vitesse als Heracles behoort tot een groot peloton ploegen die elkaar weinig ontlopen. Waarbij het opvalt dat Heracles in tegenstelling tot andere jaren de meeste punten nu juist niet op het eigen kunstgras verzamelt, maar buiten Almelo de duels met de rechtstreekse concurrenten in winst weet om te zetten.

Personele problemen

Trainer Bos van de thuisclub werd gekweld door personele problemen. Wegens blessures en schorsingen moest hij meer improviseren dan hem lief was. De Arnhemse aanval werd gevormd door spelers die nog amper in actie waren gekomen.

Rechterspits Julian Jenner stond eenmaal eerder in de basis, spits Sinan Kaloglu beleefde zelfs zijn debuut als starter. De afwezigheid van met name Santi Kolk deed zich gevoelen, Lasse Nilsson was er wel, maar hij wordt geplaagd door een kwetsbare rug.

Gerechtigheid

Heracles kende slechts één wijziging. Juha Hakola nam rechts voorin de plaats in van Darl Douglas. De Fin gaf in de blessuretijd van de eerste helft de voorzet waaruit de volledig vrijgelaten Willie Overtoom al glijdend kon scoren.

De stand van 0-1 bij de rust betekende gerechtigheid, want de bezoekers uit Almelo speelden verzorgder voetbal, maar wisten zich nauwelijks kansen te creëren. De Almeloërs scoorden in de tien voorgaande competitieduels slechts negen keer.

Beslissen

Heracles liet het na vroeg in de tweede helft de wedstrijd te beslissen. Hakola zag een schot gesmoord worden,

Everton was bij een Twentse counter te zelfzuchtig en zag Velthuizen de thuisclub redden. Sebastiaan Steur zorgde uiteindelijk voor de beslissing.