DEN HAAG - ADO Den Haag kan dit seizoen in eigen stadion maar moeilijk winnen. Ook zaterdagavond tegen Sparta lukte het niet om de enige thuiszege tot nu toe tegen landskampioen AZ (2-1) een vervolg te geven.

Het werd in een kansenfestijn 3-2 voor de Kasteelclub, die in blessuretijd toesloeg door de derde treffer van middenvelder Erik Falkenburg.

Het aantrekkelijke duel kreeg de slotfase die het verdiende, want gezien het aantal kansen had een eindstand van 5-5 net zo goed gekund. De thuisploeg kocht daar echter niets voor, want het had de 2-2 niet meer uit handen mogen geven.

Ongelukkig uitkomen van doelman Barry Ditewig kostte de ploeg van trainer Raymond Atteveld uiteindelijk een punt. Sparta was zeker in de tweede helft de betere ploeg, maar het had ook niet meer op de winst gerekend.

Zelfvertrouwen

ADO Den Haag had in de Kasteelclub wel een tegenstander die na de zege in de derby tegen Feyenoord met het nodige zelfvertrouwen het veld opstapte. Het publiek keek in de eerste helft naar een rommelige, maar door het scoreverloop attractieve eerste helft (2-2).

Hoewel ADO Den Haag fel aan de wedstrijd begon, nam de Kasteelcub in de negende minuut verrassend een voorsprong. Middenvelder Erik Falkenburg liet doelman Barry Ditewig met een harde uithaal kansloos.

Sparta maakte daarna de fout zich te veel op eigen helft terug te trekken, waardoor de Hagenaars gemakkelijk het initiatief konden nemen. Halverwege knokte ADO Den Haag zich naar de gelijkmaker. Danny Buijs scoorde na een prima aanval over rechts.

Spelbreker

ADO leek af te stevenen op de 2-1, maar opnieuw was Falkenburg spelbreker. Hij schoot Sparta voor de tweede keer voorbij de thuisploeg.

Daarna hielp verdediger Ayodele Adelaye van Sparta ADO Den Haag aan de 2-2. De Nigeriaan verkeek zich op een voorzet van rechts, waarna Charlton Vicento diens fout koelbloedig afstrafte.

Falen

Na een kwartier in de tweede helft verzuimde Edouard Duplan de Rotterdamers naar 3-2 te schieten. Na een prima voorzet van Kevin Strootman faalde Duplan van vrij voor doelman Ditewig.

Daarna voorkwam Donovan Slijngard de 3-2 door een hard schot van Karim Soltani van de lijn te halen. Uiteindelijk lukte het Falkenburg wel een van de vele kansen voor beide doelen te benutten: 3-2.