MILAAN - Wesley Sneijder had zaterdag een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn club Internazionale op Catania. De middenvelder maakte in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen het tweede doelpunt.

Inter blijft door de overwinning koploper in de Italiaanse voetbalcompetitie, met twee punten voorsprong op Sampdoria. Sampdoria versloeg Bologna met 4-1.

Inter kwam tegen Catania na dertien minuten op voorsprong door een doelpunt van Sulley Muntari. Sneijder verdubbelde de voorsprong na een half uur spelen uit een vrije trap. De Nederlander werd een kwartier voor tijd vervangen door Dejan Stankovic.

In de voorlaatste minuut van de tweede helft kwam Catania nog terug via Giuseppe Mascara, die een strafschop benutte. Inter hield de voorsprong echter betrekkelijk eenvoudig vast. Marko Arnautovic (ex-FC Twente) kwam niet van de bank af.

Sampdoria

Sampdoria had aan een productief eerste half uur genoeg om Bologna te verslaan. Daniele Mannini (2), Giampaolo Pazzini en Reto Ziegler maakten de doelpunten voor de thuisploeg, die de zesde overwinning van het seizoen boekte.

In de tweede helft deed Pablo Daniel Osvaldo nog wat terug namens Bologna, dat ruim een uur met tien man moest spelen na een rode kaart voor Marco di Vaio.