REGENSBURG - Mark van Bommel heeft zijn rentree gemaakt in het eerste elftal van Bayern München. De Nederlandse middenvelder was ruim twee maanden uit de roulatie vanwege een gebroken teen.

Van Bommel speelde dinsdag ruim een uur mee in de oefenwedstrijd tegen Jahn Regensburg.

De club uit de derde Bundesliga was verrassend met 1-0 te sterk voor de Duitse topploeg van coach Louis van Gaal.

Van Gaal bracht de afgelopen week in Nederland door om zijn biografie te promoten. Bij terugkeer in München hoorde de Nederlander dat hij voorlopig niet kan beschikken over de aanvallers Franck Ribéry en Ivica Olic, die net als Arjen Robben geblesseerd zijn.

Toni

De Italiaanse spits Luca Toni is wel weer fit. Toni, die tot zijn eigen woede onlangs een paar wedstrijden af moest werken bij de amateurs, maakte net als Van Bommel dinsdag zijn rentree in de hoofdmacht. De Italiaan maakte de negentig minuten wel vol.

''Dit was een goede test voor Mark en Luca, we zijn zeer tevreden dat beiden probleemloos mee konden doen'', aldus sportief directeur Christian Nerlinger.

Pijnlijke nederlaag

Hij probeerde daarmee de pijnlijke nederlaag naar de achtergrond te verdringen. ''Een verliesbeurt is niet mooi, maar in dit geval van secundair belang.''

Jahn Regensburg klopte de sterren van Bayern door een doelpunt van Anton Shynder, aan het begin van de tweede helft (0-1).