NÜRNBERG (ANP) - De promotie naar de eerste Bundesliga is 1.FC Nürnberg duur komen te staan. De club zit diep in de rode cijfers. De balans wees op 30 juni, het slot van het boekjaar 2008-2009, een tekort van 5,8 miljoen euro aan.

Een seizoen eerder hield Nürnberg, mede dankzij de deelname aan het toernooi om de UEFA Cup, nog bijna anderhalf miljoen over.

Directeur Ralf Woy beaamde dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers dat het financiële resultaat niet best is. Maar hij wees erop dat de club er na de degradatie in 2008 wel in is geslaagd de totale uitgaven met 16,6 miljoen terug te brengen tot 42,7 miljoen.

Hard nodig

De proftak leverde acht miljoen in. Dat was hard nodig ook doordat alleen al de inkomsten uit tv-rechten van 24,3 terugliepen tot 8,4 miljoen.

Het tekort is vooral te wijten aan de relatief dure selectie. Nürnberg hield ook in de tweede Bundesliga spelers als Javier Pinola, Andreas Wolf en Marek Mintal aan hun contract.

Gezien de huidige financiële situatie is het van levensbelang dat trainer Michael Oenning zijn ploeg voor een nieuwe degradatie behoedt. Hij weet bovendien dat versterking in de winterstop er niet in zit.