LUXEMBURG - Ook Zwitserland loot straks waarschijnlijk mee voor de groepsindeling in de eindronde van het WK voetbal van 2010. De Zwitsers sprokkelden in en tegen Luxemburg drie van de vier nog benodigde punten bijeen voor de winst in groep 2. Een gelijkspel tegen Israël volstaat nu woensdag.

Het werd uiteindelijk 3-0 in het Groothertogdom. Philippe Senderos zette zijn rentree in het nationaal elftal kracht bij met twee vroege treffers.

De verdediger van Arsenal, die in de openingsfase binnen twee minuten tweemaal scoorde met het hoofd, ontbrak in september tegen Griekenland en Letland omdat hij nog onvoldoende wedstrijdritme had.

Blaise N'Kufo (FC Twente) stond de hele wedstrijd in de spits maar had geen succes. Middenvelder Benjamin Huggel maakte het derde doelpunt.

Griekenland

De Grieken maken na de voorlaatste ronde de meeste aanspraak op de tweede plaats. Ze versloegen Letland zaterdagavond in Athene overtuigend met 5-2.

Theofanis Gekas was de grote man in de ploeg van Otto Rehhagel. De speler van Leverkusen scoorde liefst viermaal, waarvan een keer vanaf de strafschopstip.

Voormalig Heerenvener Georgios Samaras maakte het andere doelpunt. De Letten leidden bij rust overigens nog met 2-1 dankzij de altijd trefzekere Maris Verpakovskis.