LONDEN - Het voetbal is vaak oogstrelend, maar soms doet Arsenal zichzelf echter bijna te kort. Zoals dinsdagavond in de Champions League. Handenvol kansen leverden tegen Olympiakos Piraeus lange tijd geen treffers op.

Uiteindelijk nam Robin van Persie de Engelse topclub aan de hand. De Nederlandse international nam in de 78e minuut de 1-0 voor zijn rekening, vlak voor tijd besliste de Rus Andrei Arsjavin het duel helemaal: 2-0.

Daarmee is Arsenal, dat nu twee keer tegen AZ gaat aantreden, na twee speelronden met zes punten de onbetwiste leider in groep H. Olympiakos volgt op drie punten. AZ en Standard Luik hebben na hun gelijke spel vijf punten achterstand op de Engelsen.

Slechte voortekenen

De voortekenen voor Olympiakos waren slecht voor het bezoek aan Arsenal. De Grieken gingen in Europees verband acht keer naar Engeland. Geen enkel bezoek leverde een positief resultaat op. Acht nederlagen en een doelsaldo 1 voor en 27 tegen zijn geen reden voor veel vertrouwen.

Arsenal leek dinsdag de negende nederlaag voor de Grieken bij te schrijven. De ploeg van Arsene Wenger speelde in een hoog tempo de Griekse defentie geregeld uit elkaar, maar slaagde er niet in de grijze doelman Antonis Nikopolidis te passeren. De Griekse sluitpost werd, vooral in de eerste helft, de held van Olympiakos.

Enorm overwicht

Arsenal, begonnen met een 3-2-zege op Standard Luik, had ook in de tweede helft een enorm overwicht. Het leverde Robin van Persie, William Gallas en Abou Diaby kansen op. Nikopolidis stond elke keer in de weg.

Wenger stuurde Aduardo en de jonge Vela het veld in om in de slotfase alsnog de 1-0 binnen te krijgen. Een minuut na de komst van Vela was het dan eindelijk raak. Van Persie, eerder al tegen geel aan gelopen, rondde een scherpe aanval doeltreffend af.

Olympiakos, dat eerder een gelukkige zege op AZ behaalde, had niet meer de veerkracht de wedstrijd te kantelen. De Grieken waren gesloopt. Wenger haalde Van Persie in de 85e minuut naar de kant. Aaron Ramsey mocht als vervanger zijn eerste optreden in de Champions League maken. Hij stond amper in het veld of hij kon Arsjavin feliciteren met de 2-0.