AMSTERDAM - Feyenoord speelt donderdag in het bekerduel tegen Harkemase Boys niet in de sterkste formatie. Mario Been geeft de ervaren bankzitters Roy Makaay, Denny Landzaat, Tim de Cler en Kevin Hofland een kans om zich te bewijzen tegen de amateurs.

"Ik hoop dat deze jongens in staat zijn te laten zien dat mijn woorden over een gelijkwaardige selectie kloppen. Ze krijgen nu een mooie kans om te laten zien of ze er zondag tegen NAC Breda ook bij willen zijn of misschien zelfs wel willen voetballen", zegt de coach van de Rotterdammers tegenover clubsite.

Naast de routiniers komen er wellicht ook enkele debutanten in het veld. "Van Stefan Babovic hoop ik dat ik hem vanaf het begin van de tweede helft kan laten starten. Maar ik ga niet experimenteren. Wij willen maar één ding en dat is de volgende ronde halen."

Castaignos

Omdat de jeugdspelers Stefan de Vrij en Luc Castaignos in de wedstrijdselectie zijn opgenomen, maken ook zij kans op hun eerste minuten in het eerste elftal. De jongelingen moeten daarvoor wel hopen op een positieve tussenstand. "Maar het is in elk geval leuk dat we ze deze ervaring kunnen geven. Het zou mooi zijn als de kans zich voordoet ze ook te laten debuteren", aldus Been.