AMSTERDAM - Andwelé Slory lijkt in zijn derde en laatste contractjaar bij Feyenoord eindelijk door te breken. De voorgaande twee seizoenen belandde hij in een diep dal. De periode was voor de oud-speler van Telstar en Excelsior zelfs zo moeilijk dat hij dacht zijn loopbaan te beëindigen.

"Persoonlijk had ik het zwaar, vorig seizoen. Ik voelde me niet lekker bij wat er allemaal gebeurde met Feyenoord en met mij. Ik was vaak geblesseerd en kwam weinig aan spelen toe. Ik was helemaal klaar met het voetbal. Ik dacht aan stoppen, echt. Het ging niet meer met me, ik had het heel moeilijk", zegt de aanvaller tegenover Sportweek.

Slory vindt dan ook dat hij twee jaar stil heeft gestaan in zijn ontwikkeling. "Mijn begin bij Feyenoord onder Bert van Marwijk was nog prima. In de voorbereiding speelde ik bijna alles. Het ging echt lekker, totdat ik in de eerste competitiewedstrijd mijn voet brak. Na mijn rentree ben ik dat seizoen nooit meer in m’n spel gekomen. En het seizoen erna ook niet."

Eigen schuld

De schuld van zijn matige prestaties in Rotterdam wil de tweevoudig international niet bij zijn trainers leggen. "Van Marwijk vind ik nog steeds een van de beste coaches die ik heb gehad. En over Gertjan Verbeek wil ik al helemaal niks negatiefs zeggen. Hij zegt zinnige dingen en heeft me qua mentaliteit het een en ander bijgebracht."

Sterker geworden

Ondanks alles heeft Slory het gevoel dat hij sterker uit de moeilijke periode is gekomen. "Ik ga weer elke dag met heel veel plezier naar de training. We zijn eindelijk weer een echt team. Daarin wil ik graag een zo groot mogelijk aandeel hebben. De afgelopen twee seizoenen heb ik achter me gelaten. Het liefst vergeet ik die zo snel mogelijk."