DEN HAAG - Trainer Ronald Koeman van AZ gaf zaterdag na de verloren competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (2-1) aan dat hij zich zorgen maakt om zijn elftal.

''Als je analyseert hoe de goals vallen, mag je je absoluut zorgen maken'', aldus de oefenmeester van de landskampioen, die in Den Haag de tweede nederlaag van het seizoen moest incasseren.

Koeman had na afloop op televisie de twee tegentreffers nog eens bekeken. ''Als je de goals zo weggeeft, is het ook moeilijk om te winnen'', vond de coach. ''Die eerste treffer komt uit een uittrap van de keeper. Milic kopt de bal door en vervolgens staat Poulsen te slapen."

"Dan komt Romero ook nog uit tot de rand van het zestienmetergebied wat volgens mij niet hoeft. En die tweede goal komt uit een ingooi waar wij in verdedigend opzicht ook weer staan te slapen.''

Weinig houvast

Met het oog op de eerste Champions League-duel woensdag tegen Olympiakos bood het optreden van AZ zaterdag weinig houvast.

''De tegentreffers vallen op kinderlijke wijze, dat wordt op dit niveau afgestraft'', weet ook Koeman, die daar nog wel aan toevoegde dat tegenstanders in de Champions League waarschijnlijk wat minder oppurtunistisch spelen dan ADO zaterdag deed.