DORTMUND - Bayern München heeft na een moeizame seizoenstart het juiste ritme gevonden. De club uit Beieren boekte zaterdag op bezoek bij Borussia Dortmund de tweede zege op rij (1-5).

Trainer Louis van Gaal zag zijn ploeg na rust pas overtuigen nadat hij Franck Ribéry en Thomas Müller in het veld had gebracht.

De van blessureleed herstelde Fransman tekende voor het derde doelpunt van Bayern München. Het grote talent Müller maakte de vierde en vijfde treffer.

Van Gaal ruimde in zijn basisformatie plaats in voor Arjen Robben en Edson Braafheid. Aanvoerder Mark van Bommel is nog niet hersteld van een voetblessure.

Voorsprong

Mats Hummel bracht Borussia Dortmund in de tiende minuut nog wel op voorsprong (1-0). Mario Gomez antwoordde nog voor rust met de gelijkmaker. De torenhoge favoriet voor de Duitse titel kwam op voorsprong door een afstandschot van Bastian Schweinsteiger.

Ribéry en Müller maakten vervolgens een einde aan het verweer van Borussia Dortmund, dat negentien thuisduels op rij ongeslagen was.

Bayer Leverkusen

Bayern München heeft nog een achterstand van vijf punten op Bayer Leverkusen. De koploper van de Bundesliga bezorgde VfL Wolfsburg de derde nederlaag op rij (2-3).

De regerend kampioen speelde een uur met tien man omdat doelman Diego Benaglio een rode kaart kreeg. Bayer Leverkusen nam een voorsprong van 0-3 door doelpunten van Simon Rolfes (2) en Stefan KieC$ling.

Wolfsburg

VfL Wolfsburg hervond zichzelf pas nadat ook Bayer Leverkusen na de tweede gele kaart van Eren Derdiyok met tien man verder moest.

De titelhouder kwam in een spannende slotfase niet verder dan treffers van beide spitsen Zvjezdan Misimovic en Grafite.

Hamburger SV kan zaterdagavond op gelijke hoogte met koploper Bayer Leverkusen komen. De ploeg moet dan wel van VfB Stuttgart winnen.