ROTTERDAM - Feyenoord wil Leo Beenhakker komende week definitief vastleggen als technisch directeur. De 67-jarige Rotterdammer vervulde sinds februari dit jaar bij zijn jeugdliefde een onbetaalde rol als technisch adviseur.

Na zijn geruchtmakende ontslag woensdagavond als bondscoach van Polen kan hij zich volledig gaan richten op zijn werkzaamheden in De Kuip.

''We gaan volgende week met elkaar praten'', liet een woordvoerder van Feyenoord vrijdag weten. ''Het is de bedoeling dat we dan een concrete invulling gaan geven aan zijn functie. Natuurlijk hebben we met hem in februari al een stevige intentieverklaring gesloten."

"Maar na zijn tijd als bondscoach van Polen zou dat pas serieus aan de orde komen. Nu hij zijn handen vrij heeft, kunnen we echt zaken met elkaar doen.''

Geld beschikbaar

Het armlastige Feyenoord heeft voor het salaris van Beenhakker geld beschikbaar gemaakt op de begroting voor dit seizoen.

Het is de bedoeling dat de voormalige bondscoach van Oranje zich in De Kuip niet alleen met de samenstelling van de A-selectie gaat bezighouden, maar dat hij zich ook richt op de jeugdopleiding en de scouting.

Ongezellig

Trainer Mario Been wil ervoor waken dat de twee gevatte voetbalvrienden uit Rotterdam voortaan als komisch duo door het leven gaan.

''Je moet nu niet denken dat we samen de hele dag bij Feyenoord met een rooie neus gaan rondlopen'', zei Been vrijdag in De Kuip.

''Het is zeker niet zo dat we met elkaar voortdurend moppen tappen. Maar Leo is natuurlijk wel een zeer aimabele man. Ik kan heel goed met hem overweg en ik heb ook veel plezier met hem. Als we dat uitstralen, is daar niks mis mee.''

Gemengde gevoelens

Been reageerde vrijdag met gemengde gevoelens op het gedwongen afscheid van Beenhakker afgelopen week als bondscoach van Polen.

''Voor een trainer is ontslag natuurlijk heel vervelend, laat dat duidelijk zijn. Maar voor Feyenoord wordt alles nu een stuk duidelijker en makkelijker als hij hier eenmaal dagelijks is, al moeten ze er eerst nog wel met Leo helemaal uitkomen natuurlijk."

"Een kantoortje in De Kuip had hij al, naast de kamer van de trainers. Dat mag ik nu wel zeggen, denk ik.''

Verandering

Op de vraag of er voor hem veel verandert met Beenhakker vrijwel dagelijks in zijn buurt, antwoordde Been op de voor hem bekende wijze: ''Tsja, hij schijnt weer op het veld te willen gaan staan."

"Maar zonder gekheid, ik denk niet dat het voor mij veel gevolgen zal hebben. Ik ben wel blij dat hij dadelijk fulltime aanwezig is. Het kan alleen maar beter worden. Ik had telefonisch al dagelijks contact met hem", vervolgt de trainer.

"En als hij bij Feyenoord was, kwam hij natuurlijk altijd even binnenlopen in de trainerskamer. Dan viel hij meteen in het gesprek, dat natuurlijk altijd over voetbal ging. Tactisch heeft hij geen echte inbreng, maar het is nog niet voorgekomen dat we samen niet op één lijn zaten.''