AMSTERDAM - Bayern München-spits Luca Toni is niet van plan lang op de bank plaats te nemen. De Italiaan liet weten dat hij na zijn terugkeer van een achillespeesblessure snel weer wil spelen. Anders gaat hij op zoek naar een andere club, dreigde Toni in het Duitse voetbaltijdschrift Kicker.

Bayern-trainer Louis van Gaal geeft dit seizoen de voorkeur aan een systeem met een spits. Daarom zal Toni de concurrentie aan moeten gaan met Mario Gomez, Ivica Olic, Miroslav Klose en de jonge Thomas Müller.

"Ik weet wat ik waard ben en veel clubs kennen mijn kracht. Als ik lang niet zou spelen, dan ga ik aan andere clubs denken."

Groepstraining

Toni spreekt overigens wel voor zijn beurt. De Italiaan is nog geblesseerd en sluit vermoedelijk volgende week pas aan bij de groepstraining.

In het interview liet hij overigens ook weten best zijn tot 2011 lopende contract uit te willen dienen 'zolang het team blij met me is'.

"Als dat niet meer het geval is, ga ik aan een vertrek denken, want ik wil niemand tot last zijn", herhaalde de 32-jarige spits.