AMSTERDAM - Nu Real Madrid niet van plan is Rafael Van der Vaart een kans bij de selectie te geven, moet de club hem transfervrij laten gaan. Dit stelt de wereldwijde vakbond voor voetballers FIFPro bij monde van advocaat Wil van Megen.

"Het is duidelijk dat Real niet van plan is om Van der Vaart te laten spelen en dus geen gebruik meer wil maken van zijn diensten", zo valt op de website van de vakbond te lezen.

Rugnummer

"Hij krijg zelfs geen rugnummer voor komend seizoen. In zo'n geval zouden ze hem voor niets moeten laten gaan. Hij is kennelijk niets waard voor ze, dus waarom zouden ze een transfersom vragen?", stelt van Megen.

Van der Vaart kwam vorig jaar zomer voor 15 miljoen euro over van Hamburger SV en heeft nog een contract tot medio 2013 bij de 'Koninklijke'.

Afgeschreven

"De FIFA en de clubs hebben het er altijd over dat spelers hun contracten moeten respecteren. Maar in dit geval is het Real dat het contract niet respecteert. De club heeft Van der Vaart afgeschreven door hem geen deel te laten uitmaken van het team. Naar mijn mening verliest Real op deze manier het recht om een transfersom voor deze speler te vragen", aldus de jurist.