AMSTERDAM - Guus Hiddink wil met Rusland in de oefeninterland tegen Argentinië goed voor de dag komen. De bondscoach ziet het duel in Moskou niet als zomaar een vriendschappelijk potje.

"Ik ben benieuwd hoe we ons weren tegen een van de beste teams ter wereld. Het gaat weliswaar niet om de punten, maar we willen toch een goede wedstrijd op de mat leggen."

Rusland strijdt in de kwalificatiepoule samen met Duitsland om directe plaatsing voor het WK. Met Argentinië treft het een ploeg die in een moeilijke periode zit, maar volgens Hiddink is dat maar tijdelijk. "Diego Maradona moet zijn ervaring over kunnen brengen op de spelers op het veld. Bovendien heeft Argentinië altijd erg goede spelers."

Hiddink kan met Rusland niet aantreden in de sterkste bezetting. Yuri Zhirkov, die net een transfer heeft afgedwongen naar Chelsea, en Vladimir Bystrov (Spartak Moskou) ontbreken wegens blessures. Begin september hervat Rusland de kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen voetbaldwerg Liechtenstein.