NOORDWIJK - Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal weet nog niet of hij woensdagavond tijdens de oefeninterland tegen Engeland een beroep doet op Stijn Schaars. De aanvoerder van AZ lijkt hersteld van een knieblessure.

Hij trainde dinsdag ook volledig mee tijdens de besloten training van Oranje in de Amsterdam Arena. ''Maar we moeten afwachten hoe het woensdag gaat'', zei de bondscoach. ''Ik ga geen risico met hem nemen. Ik ben namelijk ook clubcoach geweest.''

Schaars zou op de positie van de geblesseerde Mark van Bommel kunnen spelen. Hetzelfde geldt voor Demy de Zeeuw en David Mendes da Silva, die wel volledig fit zijn. Van Marwijk wilde zijn opstelling voor het duel met de Britten niet prijsgeven.

Braafheid

De kans is echter groot dat Edson Braafheid de geblesseerde Giovanni van Bronckhorst vervangt als linksback. De bondscoach moet ook beslissen met welke vier aanvallers hij begint. Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart hebben als nadeel dat ze de afgelopen weken nauwelijks speeltijd bij Real Madrid kregen.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en Braafheid; De Zeeuw en De Jong; Van Persie, Sneijder en Robben; Kuijt.