LONDEN - De nationale voetbalselectie van Engeland is dinsdag zonder de prominente middenvelder Steven Gerrard naar Nederland gereisd. De aanvoerder van Liverpool heeft last van een lichte liesblessure.

Hij trainde maandag nog wel mee met de ploeg van bondscoach Fabio Capello. Een dag later meldde Gerrard zich evenwel uit voorzorg af voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal, woensdagavond in de Arena.

Capello heeft Ashley Young van Aston Villa opgeroepen als vervanger voor Gerrard. Eerder haakte doelman Ben Foster (Manchester United) af wegens een knieblessure. Joe Hart (Birmingham) vervangt hem.

Belangrijke test

De Italiaanse bondscoach zei uit te kijken naar het duel met de nummer drie van de wereldranglijst. ''Het wordt een belangrijke test om te zien hoe we het doen tegen opponenten van dit formaat. Het wordt een interessante wedstrijd, want Nederland hanteert een andere voetbalstijl dan we gewend zijn. Een beetje zoals Spanje, maar dan niet met dezelfde kwaliteit'', vond Capello.

Engeland heeft net als het Nederlands elftal alle zeven WK-kwalificatieduels gewonnen. De ploeg van Capello is in groep 6 echter nog niet helemaal zeker van een ticket voor de mondiale eindronde.