AMSTERDAM - Feyenoord hoopt Jonathan de Guzman nog voor het einde van de huidige transferperiode te verkopen. De middenvelder mag de Rotterdamse club tegen elk aannemelijk aanbod verlaten, zo meldt Johan Derksen maandag in het programma Voetbal International.

Omdat het contract van de 21-jarige jeugdinternational aan het eind van het lopende seizoen afloopt, is dit voor Feyenoord vrijwel de laatste kans om nog geld te kunnen krijgen voor De Guzman.

De eventueel vroegtijdig vertrek van de in Canada geboren Nederlander zou Feyenoord bovendien goed uitkomen omdat op die manier de schuld van de club deels afgelost kan worden. De kans dat de Stadionclub een groot bedrag zal ontvangen lijkt vanwege de korte duur van het contract echter klein.

Negen miljoen

In de zomer van 2008 bood Manchester City nog negen miljoen euro om De Guzman over te nemen. De Rotterdammers wezen dit bod destijds af in de hoop een hogere transfersom te kunnen ontvangen. Sindsdien kwam de spelmaker door blessures weinig meer aan spelen toe in De Kuip.