AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar moet met Filippo Inzaghi concurreren voor de spitspositie bij AC Milan. Dat heeft trainer Leonardo de van Real Madrid overgekomen aanvaller verteld.

Huntelaar zegt in het Algemeen Dagblad dat hij half juli al met Leonardo over een mogelijke transfer sprak. "Hij zocht een diepe spits en die spits ziet hij in mij", verklaart de Achterhoeker.

Ronaldinho

"Het idee is om voorin met drie mensen te spelen die ieder hun eigen rol hebben en elkaar aanvullen. Behalve mij heb je Inzaghi als optie voor diepe spits. In Pato heb je een spits die juist liever zwerft. En de derde man kan bijvoorbeeld Ronaldinho zijn, die dan iets achter de spitsen opereert."

"Met drie middenvelders, vier verdedigers en nog een keeper is de ploeg compleet. Dit is het idee. Behalve de trainer heeft ook de voorzitter dat tegen me gezegd.’’

Wanneer Huntelaar zijn debuut gaat maken is nog niet bekend. ''Ik voel me fit, maar ik heb in overleg met de trainer besloten dat ik mijn eerste wedstrijd voor Milan pas ga spelen na een volledige trainingsweek."

Supervorm

"Komende week ga ik eerst trainen en hopelijk spelen met Oranje tegen Engeland. Daarna wil ik bij Milan toewerken naar een supervorm. We zullen zien hoe snel ik in een goed ritme zit.''

''Daarom plan ik nog geen datum voor mijn Milan-debuut,’’ aldus Huntelaar, die zijn keuze voor Real Madrid niet slecht wilde noemen. "Als je acht keer scoort in de dertien wedstrijden waarin je een basisplaats had, dan is dat gewoon een goed gemiddelde."