HOFFENHEIM - De jarige Louis van Gaal (58) heeft zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van Bayern München niet kunnen winnen. Het uitduel tegen Hoffenheim eindigde zaterdag in 1-1.

De van Hamburger SV overgekomen Kroaat Ivica Olic bracht Bayern in de 25e minuut op voorsprong. Chinedu Obasi maakte kort rust voor ruim 30.000 toeschouwers gelijk.

Van Bommel

Bij Bayern begonnen Mark van Bommel en Danijel Pranjic, die overkwam van SC Heerenveen, in het basiselftal. International Edson Braafheid kwam in de 84e minuut als invaller voor Bastian Schweinsteiger binnen de lijnen.

Van Bommel kreeg een klein kwartier voor tijd een gele kaart en ging vier minuten later geblesseerd van het veld. Anatoli Timosjoek nam zijn plek over.

Ribery

Van Gaal miste sterspeler Franck Ribéry wegens een blessure. Ook Martin Demichelis en de aanvallers Luca Toni en Miroslav Klose konden niet meespelen.

"We hebben de kansen laten liggen", zei Van Gaal. "Mijn elftal vergat in de eerste helft te blijven voetballen, in de tweede helft ging dat beter."

Verbeteren

Verdediger Philipp Lahm was kritisch. "We hebben niet laten zien wat we ons hadden voorgenomen. In de komende weken moeten we nog veel verbeteren." Ook spits Mario Gomez kon niet tevreden zijn. "We hebben te omslachtig gespeeld. Dit was niet de uitvoering die we ons hadden voorgesteld."