BREMEN - Zonder de naar Juventus vertrokken spelmaker Diego is Werder Bremen slecht begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. De Duitse bekerwinnaar, die zich in juli verzekerde van de Supercup, verloor zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt met 2-3.

Ioannis Amanatidis zette Eintracht tot twee keer toe op voorsprong. Mesut Özil (1-1) en Boubacar Sanogo (2-2) brachten Werder langszij. Op de derde tegentreffer, van Martin Fenin in de 71e minuut, had Werder geen antwoord. Sebastian Prödl van Werder kreeg in de slotfase een rode kaart.

Schalke

Schalke 04 deed het in de eerste competitiewedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Felix Magath, die Fred Rutten opvolgde, prima. Bij het gepromoveerde 1.

FC Nürnberg zegevierde het elftal uit Gelsenkirchen met 2-1. Kevin Kuranyi maakte beide doelpunten voor Schalke. Marek Mintal deed kort voor tijd iets terug.

Bruggink

Met Arnold Bruggink in het basisteam verloor Hannover 96 in Berlijn met 1-0 van Hertha BSC. Hannover was dicht bij een punt. Acht minuten voor tijd viel het enige doelpunt, gemaakt door Gojko Kacar.

Ook Borussia Dortmund won met 1-0, van 1. FC Köln. Marvin Matip werkte de bal laat in de tweede helft achter zijn eigen doelman.