AMSTERDAM - "Het is een tegenstander waar ik vooraf mijn twijfels bij had. Voor de loting had ik een voorkeur voor FK Sarajevo als tegenstander", zo reageert Ajax-trainer Martin Jol op de loting voor de Europa League. Ajax treft in de laatste voorronde de Slowaakse kampioen Slovan Bratislava.

"Slovan is een sterke ploeg, met kwaliteiten, die MSK Zilina acht punten achter zich liet. Afgelopen jaar had zowel HSV als Ajax het in de UEFA Cup heel moeilijk tegen Zilina. We hebben de kracht van de Slowaken dus aan den lijve ondervonden", aldus Jol op de clubsite.

Omkering

Volgens de loting in Nyon speelt Ajax op 20 augustus eerst een thuiswedstrijd en moet het een week later afreizen naar de Slowaakse hoofdstad. Beide clubs onderhandelen nog over een mogelijke omkering van het uit- en thuisduel.

Jol start vrijdag direct met de voorbereiding op de twee duels in de Europa League. "Slovan speelt vanavond een wedstrijd. Die wedstrijd wordt direct opgenomen en geanalyseerd. We zorgen dat we zo snel mogelijk alles weten over de komende tegenstander."