BREDA - NAC heeft ook de tweede horde op weg naar het hoofdtoernooi van de Europa League foutloos genomen. De ploeg van trainer Robert Maaskant won donderdag in het Rat Verlegh Stadion met 3-1 van Polonia Warschau.

Dat was na de 1-0-zege uit de eerste wedstrijd voldoende om door te stoten naar de vierde en laatste voorronde van het Europese bekertoernooi.

Matthew Amoah, Anthony Lurling en Kees Kwakman maakten de doelpunten voor de ploeg uit Breda, die eerder over twee duels veel te sterk was geweest voor Gandzasar Kapan uit Armenië.

Klus geklaard

NAC had het karwei in de eerste 45 minuten al geklaard. De ploeg van Maaskant voetbalde niet eens zo geweldig, maar sprong wel effectief om met de kansen. Amoah werkte de bal halverwege de eerste helft met een halve omhaal achter de Poolse sluitpost Sebastian Przyrowski (1-0). De Ghanese aanvaller zette zichzelf daarmee niet voor het eerst in dit nog prille seizoen in de schijnwerpers.


Foto: ANP

Amoah (28) was in de vorige ronde tegen Gandzasar al twee keer trefzeker geweest en scoorde ook zondag in de eerste competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Maaskant moet nog bijna een maand afwachten of zijn aanvalsleider ook de rest van het seizoen in Breda te bewonderen zal zijn.

Amoah

De Ghanees heeft nog een contract voor een jaar bij NAC en is voor clubs die nog op zoek zijn naar een scorende spits een interessante optie. Maaskant zei eerder al te vrezen voor een vertrek van zijn topschutter.

Amoah bewees niet alleen in aanvallend opzicht zijn waarde voor NAC, maar maakte zich ook aan de andere kant van het veld een aantal keren nuttig. De spits liet zich regelmatig ver terugzakken om zijn verdedigers te assisteren. Dat was nodig ook, want door knullig balverlies op het middenveld kwam de thuisploeg enkele keren in de problemen.


Foto: ANP

Polonia Warschau toonde donderdag aan van een heel ander kaliber te zijn dan de veredelde amateurs van Gandzasar uit de vorige voorronde. De Polen waren echter niet secuur in de afwerking.

Lurling

Op slag van rust maakte Lurling een einde aan de Poolse dadendrang. De aanvaller kreeg door het midden alle ruimte om op te stomen en besloot zijn rush met een schot in de linkerhoek (2-0).

Ook voor Lurling was het alweer zijn vierde treffer van het seizoen. Na een uur spelen deed Filip Ivanovski nog wel wat terug namens de Polen, maar het slotakkoord was voor Kwakman, die een fraaie solo zelf afrondde (3-1).