ZWOLLE - Het voorarrest van doelman Gino Coutinho van ADO Den Haag is met twee weken verlengd. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Zwolle vrijdag gezegd.

Coutinho en een 28-jarige medeverdachte uit Eindhoven werden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie hield het duo dinsdag aan nadat op het perceel van Coutinho in Ens een professioneel ingerichte hennepplantage met ruim 4500 planten was aangetroffen.

De man uit Eindhoven werd vrijdag vrij gelaten. Coutinho daarentegen moet nog twee weken langer in de cel verblijven. De woordvoerder van het OM wilde verder geen details kwijt over de zaak.

Selectie

ADO Den Haag heeft Coutinho voorlopig uit de selectie gezet. Dat besluit leidde tot een acuut keepersprobleem bij de eredivisieclub, aangezien Coutinho door de blessures van Boy Waterman en Robert Zwinkels eerste keus was van trainer Raymond Atteveld. Inmiddels heeft ADO de 31-jarige Barry Ditewig vastgelegd.

Coutinho begon zijn profloopbaan in 2000 bij PSV. Hij speelde vier keer in de competitie voor de club uit Eindhoven. Coutinho kwam verder uit voor FC Den Bosch, NAC Breda en Vitesse.