AMSTERDAM - Van de zes Nederlanders in dienst van Real Madrid is Royston Drenthe de speler met de minst indrukwekkende staat van dienst. Toch kan de 22-jarige geboren Rotterdammer onder de nieuwe trainer Manuel Pellegrini rekenen op de meeste speelminuten van het stel.

"In Nederland hebben de andere jongens meer hun stempeltje gedrukt dan ik, dat geef ik eerlijk toe", licht Drenthe woensdag toe in het AD. "Maar op het veld is iedereen gelijk. Iedereen moet zelf zijn kansjes proberen te pakken."

Waar de vaste Oranje-klanten Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar moeten uitkijken naar een nieuwe club en waarschijnlijk ook Arjen Robben, Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder niet op al te veel speeltijd hoeven te rekenen, ziet Drenthe nog altijd een mooie toekomst voor zichzelf in Madrid.

Alternatieven

De jonge Nederlander ziet vooral kansen links in de verdediging waar Real weinig alternatieven heeft. "Op die plek kan ik prima spelen. De trainer heeft met mij daarover gesproken en dat geeft mij ook een goed gevoel."

Real heeft links achterin het komende seizoen drie opties. De nieuwe aanwinst Alvaro Arbeola lijkt de eerste keus te worden, hoewel het afwachten is of hij wel kan wennen in Madrid. De tweede optie, de Braziliaan Marcello, kampt met een blessure.

"Maar ik heb inmiddels op alle drie de posities op de linkerflank gespeeld", vervolgt Drenthe. "Er zijn dus meerdere opties voor mij. Ik ga gewoon knokken. Ik ben een vechtertje."

Vertrek

Die strijdlustige toon was begin vorig seizoen niet aanwezig bij de voormalige Feyenoorder. In Madrid ging hij door een moeilijke periode heen waarin hij zelfs door het eigen publiek regelmatig werd uitgefloten, als hij überhaupt al bij de selectie zat.

Tijdens die periode dacht Drenthe dat hij die dip misschien wel nooit te boven zou komen. "Aan opgeven heb ik nooit gedacht, dat zeker niet. Maar ik ben wel veel met mezelf gaan praten."

Uiteindelijk vroeg de speler aan zichzelf of hij wel in dienst wilde blijven van Real Madrid. "Ja, dat wilde ik! Duizend procent. Ik had maar één doel: mijzelf waarmaken bij Real. Aan iets anders heb ik niet gedacht, zeker niet aan andere clubs."