AMSTERDAM - Royston Drenthe meldt zich vrijdag ‘gewoon’ op de eerste training van Real Madrid. Fiortentina wil de 22-jarige Nederlander graag huren, maar de Koninklijke is niet tevreden over de prijs die de Italianen daarvoor willen betalen. Ook andere in Drenthe geïnteresseerde clubs hebben nog geen bod gedaan dat Real zint.

Zaakwaarnemer Sigi Lens van de linkervleugelspeler was woensdag in Madrid om diens situatie met algemeen directeur Jorge Valdano van Real te bespreken.

"Hij zei me dat het voor Roystons ontwikkeling beter is dat hij elders speelminuten opdoet," zegt Lens tegen Sportweek. "Maar als er geen bod op hem komt dat de club bevalt, dan blijft Royston gewoon."

Verhuurd

In principe wordt Drenthe verhuurd. Hij mag alléén worden verkocht, als Real een optie tot terugkopen van de kopende club krijgt. Lens verwacht niet er op korte termijn duidelijkheid rond de speler komt."In het voetbal weet je het nooit, maar ik denk dat het nog wel even gaat duren. Augustus wordt een heel belangrijke maand."

Zeker is dat Drenthe niet terugkeert naar Nederland of in een andere 'kleine' competitie gaat spelen. "Royston wil alléén in Spanje, Italië of Engeland voetballen," aldus Lens. "De oplossing zou wel eens uit een verrassende hoek kunnen komen."