AMSTERDAM - Dat FC Twente dacht Sekou Cissé binnen te hebben, kwam doordat voorzitter Joop Munsterman met de verkeerde zaakwaarnemer sprak. Dat zegt Cissé's werkelijke belangenbehartiger Adama Fofana, die al de hele week met de 24-jarige aanvaller in het trainingskamp van diens nieuwe club Feyenoord in Limburg rondloopt.

"Sekou is een tijdje terug door zaakwaarnemer Yves Appelmans benaderd met de mededeling dat FC Twente hem wilde hebben," aldus Fofana.

"Yves schijnt Twente te hebben verteld dat Sekou alléén naar die club wilde, terwijl Sekou via mij óók met Feyenoord in gesprek was. Toen ik Munsterman benaderde om over een contract voor Sekou bij Twente te onderhandelen, zei hij dat hij alleen met Appelmans over Cissé wilde praten. Ik kan me voorstellen dat ze bij Twente nu gefrustreerd zijn, maar ze hebben gewoon niet met de juiste persoon onderhandeld."

Foute verhalen

"Ik heb in Ivoorkust alle verhalen over mij via de media gevolgd," zegt de van Roda JC overgekomen Cissé zelf.

"Het was geen makkelijke periode; er waren veel personen die zich richting andere clubs ten onrechte voordeden als mijn zaakwaarnemer. Daardoor kwamen er veel foute verhalen over mij in de media. Hoe het nou werkelijk zat? Al voor het einde van afgelopen seizoen heb ik met Feyenoord én FC Twente gesproken. Het klopt dat ik toen een soort voorovereenkomst met Twente heb gesloten, maar toen ik later contact opnam met Roda bleek dat Feyenoord al veel verder was in de onderhandelingen. Daaruit bleek in mijn ogen dat die club me veel liever wilde hebben. Daarom heb ik voor Feyenoord gekozen."

Ajax

Toen de Rotterdamse club vorige week akkoord was met Roda over de transfersom voor Cissé van zo'n 3 miljoen euro, meldde Ajax zich op de valreep ook nog voor de Ivoriaanse international. Trainer Martin Jol van de Amsterdammers belde Cissé persoonlijk op.

"Maar toen had Sekou zijn keuze al gemaakt," zegt Fofana. "Voor het geld had hij misschien beter naar Ajax kunnen gaan, maar Sekou is heel blij dat hij nu voor Feyenoord mag spelen."