MADRID - Real Madrid maakt zich zorgen om de veiligheid van Cristiano Ronaldo. De 24-jarige Portugese aanvaller, die voor 94 miljoen euro overkwam van Manchester United, krijgt bij de Spaanse voetbalclub drie lijfwachten.

Zij zullen hem afschermen van opdringerige fans en journalisten. ''Anders is de boel niet meer te controleren'', aldus de woordvoerder woensdag.

Het is voor het eerst dat Real lijfwachten in moet zetten. De Engelse stervoetballer David Beckham werd ook beschermd toen hij bij Real voetbalde, maar hij had daarvoor zijn eigen bodyguards.

De presentatie van Ronaldo werd maandag in het stadion bijgewoond door 80.000 toeschouwers. Na afloop probeerden verscheidene supporters Ronaldo de hand te schudden. Zij werden met moeite weggehouden door veiligheidsmensen. Ook belaagden mensen daarna het hotel waar Ronaldo verbleef.

Shirtverkoop

Dat de aanvaller populair is blijkt wel uit de verkoop van de shirts waarop zijn naam is gedrukt. Na de presentatie werden er per minuut vijftien shirts van de Portugees verkocht. In de eerste paar uur gingen er in totaal ongeveer 2000 tricots over de toonbank.

Dat leverde de club zo'n 170.000 euro op. Ronaldo is daarmee aanzienlijk populairder dan de Braziliaan Kaká, die onlangs Milan voor Real verruilde. Van Kaká werden 'slechts' vijf shirts per minuut verkocht.