AMSTERDAM - De kans dat Klaas-Jan Huntelaar of John Heitinga volgend seizoen bij Galatasaray speelt, is volgens trainer Frank Rijkaard niet al te groot. "Die categorie spelers is voor ons onhaalbaar", aldus Rijkaard, die de voorbije week met Galatasaray in het Limburgse Tegelen verbleef.

"Ze zijn per direct welkom hoor, ik zou het fijn vinden als Huntelaar en Heitinga voor Galatasaray kiezen, maar zo werkt het dus niet."

"Daarvoor hebben Real en Atlético teveel geld voor die jongens betaald. En ik ga ze in deze niks aanraden. Ik kan die jongens alleen van adviezen voorzien óp het veld."

Moderne stad

Daarbuiten keek Rijkaard de eerste dagen tevreden om zich heen in Istanbul. "Van wat ik tot nu toe heb gezien is Istanbul een bruisende, moderne stad, met veel beweging."

"Ik zal niet de eerste zijn, die het zegt, maar de eerste indruk van Istanbul is dat van een moderne, westerse stad."

'Spelers zijn nobel'
Ook de Turkse voetbalcultuur spreekt de voormalige trainer van Barcelona aan, hoewel er ook minpuntjes aan kleven, zo heeft Rijkaard inmiddels ontdekt, samen met assistent Johan Neeskens.

"De Turkse spelers zijn harde werkers", aldus Rijkaard. "Ze willen soms zelfs iets teveel doen. Ze gaan er vol voor, willen altijd achter de bal aan blijven rennen. De spelers zijn erg nobel, edelmoedig, laat ik het zo maar noemen."

"En dat gaat wel eens ten koste van de organisatie. Maar Galatasaray heeft vorig seizoen wel Benfica uitgeschakeld in Europa, voordat de club geconfronteerd werd met een hausse aan blessures."