VALKENSWAARD - PSV is woensdagavond in Valkenswaard ontsnapt aan een blamage. De afgetreden landskampioen won met minieme cijfers van de amateurs van De Valk: 0-1. Danny Koevermans maakte het enige doelpunt voor de equipe van trainer Fred Rutten.

PSV speelde zijn derde oefenwedstrijd in vijf dagen tijd. De Eindhovenaren wonnen de eerste twee beide met 10-0, maar woensdag bleef de teller al steken na het openingsdoelpunt van Koevermans.

André Ooijer maakte zijn eerste speelminuten in het shirt van PSV. Orlando Engelaar kwam vanwege migraine opnieuw niet in actie. De Servische spits Danko Lazovic viel uit met een lichte blessure.

FC Twente, de nummer twee van het afgelopen seizoen, verloor in Beckum met 2-0 van AA Gent. De Belgische club maakte beide treffers in de eerste helft. NAC Breda won met 10-1 van Beek Vooruit, na een ruststand van 'slechts' 2-1.

Promovendus VVV kende weinig moeite met Team VVCS, dat een dag eerder nog met 4-0 had gewonnen van ADO Den Haag. De ploeg uit Venlo zegevierde met 5-1.