AMSTERDAM - Feyenoord heeft Sekou Cissé binnen. De aanvaller komt per direct over van Roda JC, meldt Voetbal International.

Feyenoord-trainer Mario Been bevestigt tegenover het blad dat de transfer rond is. ''Ik ben heel blij dat we Cissé binnen hebben'', zegt Been.

''Sekou is een hele talentvolle speler, die op meerdere posities uit de voeten kan. We moesten ons voorin versterken en dat is gelukt. Ik verwacht hem snel te verwelkomen op de training.''

Lange tijd leek FC Twente de voornaamste kandidaat Cissé aan te trekken. De Tukkers wilden echter niet aan de vraagprijs van Roda JC voldoen.

Externe financiers

Eerder meldden de GPD-bladen al dat de Limburgers circa vijf miljoen euro wensten te ontvangen voor de Ivoriaanse aanvaller. Feyenoord kan dat bedrag niet zelf ophoesten, maar de Rotterdammers hebben externe financiers gevonden, waardoor de transfer toch doorgang kon vinden.

Cissé is sinds 2004 actief voor Roda JC. Vooral het afgelopen seizoen maakte de snelle aanvaller indruk. De Ivoriaan scoorde negen keer in 31 duels