AMSTERDAM - Leonardo hoeft niet te wanhopen dat hij zonder club komt te zitten. Málaga en FC Twente hebben hun interesse kenbaar gemaakt in de 26-jarige aanvaller.

Ook NAC Breda, VfB Stuttgart en 1899 Hoffenheim hebben een oogje op de Braziliaan, maar zijn minder concreet. Leonardo zegt 'iets opgevangen te hebben' over de interesse van Málaga en FC Twente.

"Het zou mooi zijn als die clubs daadwerkelijk met mij willen praten. Ik heb heel veel zin om een topseizoen te draaien. Ik zit vol motivatie," zegt hij tegen Sportweek.

Berichtgeving

Niet in de laatste plaats door de berichtgeving van de voorbije week. Leonardo: "Ineens brengt Ajax naar buiten dat ik weg moet bij de club. Ik las ook dat ik bij de nieuwe trainer een basisplaats zou hebben geëist. Allemaal onzin. Heel raar dat er ineens dit soort negatieve dingen naar buiten komt."

"Ajax wilde me houden, dat hebben ze een paar keer tegen me gezegd, maar ik zou een ander contract krijgen," gaat de voormalige Feyenoorder verder.

"Dan kun je niet verwachten dat ik met een blij gezicht rondloop. Maar goed, het hoofdstuk Ajax ligt achter me. Er is niet uitgekomen wat ik ervan verwacht had, maar ja... zo is voetbal."