QUITO - Voetballen op hoogte in ijle lucht lijkt niet weggelegd voor Argentijnen. De nationale ploeg verloor woensdag (plaatselijke tijd) van Ecuador met 2-0 in Quito, 2800 meter boven de zeespiegel.

Het was de tweede nederlaag voor Argentinië in vier kwalificatiewedstrijden voor het WK 2010 onder bondscoach Maradona. In april werd de ploeg van 'Pluisje' met 6-1 vernederd door Bolivia in het eveneens zeer hooggelegen La Paz.

Argentinië behield ondanks de verliesbeurt de vierde plaats in de Zuid-Amerikaanse groep en die geeft nog rechtstreeks toegang tot het WK in 2010.

Brazilië nam de leiding in de groep van tien landen door met 2-1 te winnen van Paraguay, dat naar de derde plaats zakte. Robinho en Nilmar maakten in Recife de doelpunten voor de Brazilianen. Chili steeg naar de tweede plaats dankzij een fraaie 4-0-zege op Bolovia.

Verprutste kansen

Argentinië had zeker kansen tegen Ecuador. Carlos Tevez miste in de eerste helft echter een strafschop en ook Lionel Messi verprutste een riante mogelijkheid tot scoren. Het defensieve Ecuador sloeg toe in de laatste twintig minuten van de wedstrijd via doelpunten van Walter Ayovi en Pablo Palacios.

Maradona kon weinig respect opbrengen voor de winst van de tegenstander. ,,In de eerste helft deden ze helemaal niks en in de tweede helft maakten ze uit een paar rebounds twee doelpunten. Als wij in de eerste helft hadden gescoord, was de wedstrijd gespeeld.''

Vasthoudend
Brazilië, met Kaka in de gelederen, kwam wel achter tegen Paraguay. Salvador Cabanas schoot halverwege de eerste helft uit een vrije trap raak. Nog voor rust trok Robinho de stand gelijk. Nilmar maakte kort na rust de winnende treffer. ,,Het was een wedstrijd waarin we geduldig en vasthoudend moesten zijn'', zei bondscoach Dunga na afloop.

Uruguay schoot weinig op met het 2-2-gelijkspel tegen Venezuela. Het elftal van Luis Suarez bleef zesde in de groep. De aanvaller van Ajax nam wel de eerste goal voor zijn rekening.

Ecuador - Argentinië