AMSTERDAM - Volgens de geruchten staat Orlando Engelaar in de belangstelling van Ajax en PSV. Als het aan de speler van Schalke 04 ligt is zijn periode bij de Duitse club nog niet definitief voorbij, maar zijn situatie moet hoe dan ook veranderen.

"Soms denk ik: fuck jullie allemaal, als jullie het niet in me zien zitten dan ga ik toch lekker weg. Ik heb ook mijn trots, er is een grens", zegt de voormalig speler van FC Twente.

Engelaar heeft nog wel de drive om terug te vechten in Gelsenkirchen. "Meestal denk ik: ik zal jullie wat laten zien! Het hangt van de nieuwe trainer af. Als hij meteen zegt dat hij het niet in me zien zitten dan is het misschien beter dat onze wegen scheiden. Als hij zegt: 'Ik weet wat jij kan', dan wil ik dolgraag het tegendeel van iedereen bewijzen."

Interesse
Ook de middenvelder heeft de geruchten over de interesse van Ajax en PSv gehoord, maar tot nu toe is er geen enkel contact geweest. "Ik heb niets van ze gehoord. Toen de geruchten opdoken heb ik erover nagedacht. Maar ik ben nog geen jaar hier, wil laten zien dat ik in het buitenland kan slagen. Als het bij Schalke is, zou dat mooi zijn. Ergens anders kan ook. Kijk PSV en Ajax zijn prachtige clubs en het lijkt me mooi om een keer kampioen te worden. Maar misschien dat er nog meer interesse komt", zegt hij tegenover Sportweek.