DEN HAAG - De overkoepelende organisatie van spelersmakelaars, Pro Agent, heeft bij de voetbalbond KNVB een klacht ingediend tegen FC Twente.

Volgens Pro Agent heeft de club uit Enschede onrechtmatig gehandeld bij de onderhandelingen met Sekou Cissé van Roda JC.

FC Twente passeerde hierbij de officiële spelersmakelaar van Cissé. De formatie tekende een voorcontract met de speler, maar daarop ontbreekt de handtekening van zijn makelaar Adama Fofana.

Transparant

''Dit contract is dus niet geldig'', aldus Roberto Branco Martins namens Pro Agent. ''FC Twente heeft gehandeld tegen de regels van de wereldbond FIFA. We hebben daarom de KNVB ingeschakeld. We doen juist ons best om de situatie transparant te krijgen. Bovendien had Twente ook Roda JC erbij moeten betrekken omdat Cissé daar een doorlopend contract heeft.''

Branco Martins benadrukt dat Pro Agent niet uit is op een slepende zaak. ''We willen Twente hierbij adviseren om contact op te nemen met de mensen die hem begeleiden en op een nette manier te handelen. Cissé heeft wel aangeven dat hij de tijd nodig heeft om over zijn toekomst na te denken.''

FC Twente zegt in een reactie dat het de situatie afwacht. ''We hebben in ieder geval een handtekening van de speler'', aldus de woordvoerder.