NYON - Darren Fletcher (Manchester United), Eric Abidal en Daniel Alves (beiden Barcelona) blijven geschorst voor de finale van de Champions League op 27 mei in Rome. Dat heeft de Europese voetbalunie UEFA maandag bekendgemaakt.

Beide clubs hadden tegen beter weten in geprotesteerd tegen de uitsluitingen. Zij deden dat niettemin uit respect voor hun spelers. Volgens de UEFA zijn de drie bezwaarschriften evenwel te laat binnengekomen. Maar het beroep zou sowieso zijn afgewezen, benadrukte een woordvoerder.

"Er waren geen redenen de betreffende beslissingen van de scheidsrechter te betwijfelen", aldus de UEFA-zegsman. In principe kan de UEFA alleen bij een persoonsverwisseling door de arbiter op het veld een gele of rode kaart later alsnog intrekken.

Fletcher werd vorige week na een lichte overtreding in de return bij Arsenal (1-3) van het veld gestuurd. Abidal kreeg rood in het uitduel met Chelsea (1-1) en Alves ontving in datzelfde duel de gele kaart, die hem eveneens een automatische schorsing opleverde.