ZEIST - De KNVB heeft maandag overleg met FC Groningen, Feyenoord, NAC Breda en FC Utrecht, de vier deelnemers aan de play-offs voor een plaats in de Europa League. De clubs kunnen bezwaren kenbaar maken tegen de verplaatsing van de wedstrijden.

De voetbalbond haalde zondag de eerste wedstrijden in de play-offs van de Europa League twee dagen naar voren, van zaterdag naar aanstaande donderdag.

Uiterlijk
De KNVB besloot hiertoe omdat de datum van woensdag 3 juni voor een eventuele beslissende derde wedstrijd in de laatste ronde van de play-offs niet haalbaar is. Sommige spelers zijn wegens interlandverplichtingen vanaf 1 juni niet meer beschikbaar voor hun club.

De KNVB zag zich daardoor genoodzaakt de wedstrijden, ook uit de tweede ronde, op een andere speeldatum aan te bieden. Dit om ervoor te zorgen dat de laatste wedstrijd uiterlijk zondag 31 mei kan worden gespeeld.

Kaartverkoop
NAC Breda en Feyenoord hebben laten weten beiden tegen de verplaatsing van de wedstrijden te zijn. "NAC en Feyenoord zijn gezamenlijk van mening dat een dergelijke wedstrijd niet op zo'n korte termijn kan worden gespeeld", meldt NAC op de website.

"Veiligheid is daarbij een belangrijk onderwerp. Daarnaast is het ondoenlijk om binnen minder dat drie dagen een ordentelijke kaartverkoop te organiseren. NAC zou zo met de datumverandering financieel ernstig worden benadeeld." Maandagmiddag volgt uitsluitsel.

Het nieuwe speelschema:
14 mei: FC Utrecht - FC Groningen, NAC Breda - Feyenoord.
17 mei: FC Groningen - FC Utrecht
18 mei: Feyenoord - NAC Breda.
Eventueel 21 mei beslissingsronde: FC Groningen - FC Utrecht, Feyenoord - NAC (hoogst geëindigde teams spelen thuis).

De tweede ronde ziet er als volgt uit:
24 mei: FC Utrecht - Feyenoord/NAC of Feyenoord/NAC - FC Groningen.
28 mei: Feyenoord/NAC - FC Utrecht of FC Groningen - Feyenoord/NAC.
Eventueel 31 mei beslissingronde: Feyenoord/NAC - FC Utrecht of FC Groningen - Feyenoord/NAC (hoogst geëindigde teams spelen thuis).