LONDEN - Chelsea moet woensdagavond op het eigen Stamford Bridge het favoriete Barcelona bestrijden met intelligentie en emotie. Dan maakt de Londense ploeg een goede kans op de tweede finale op rij in de Champions League. Dat zei interim-trainer Guus Hiddink dinsdag in zijn vooruitblik op het topduel.

De bondscoach van Rusland heeft de afgelopen dagen een sterke ambitie in zijn selectie geproefd om de Champions League dit jaar eindelijk eens te winnen. De laatste zes jaar behoorde Chelsea steeds tot de laatste vier, maar de titel bleef buiten bereik voor de 'Blues'.

Voor dertigers als Ballack, Drogba, Lampard en Anelka begint de tijd te dringen, gaf Hiddink aan. "Dit is misschien wel hun laatste kans op de eindzege met Chelsea in de Champions League. Deze spelers hebben geen vijf, zes of zeven jaar nog voor de boeg om de kansen te grijpen die ze in de afgelopen jaren hebben gekregen. Daarom is hun ambitie dit seizoen sterker dan ooit."

Agressief en negatief
Hiddink keek nuchter terug op het eerste duel met Barcelona in Nou Camp (0-0). Na afloop werd zijn behoudende tactiek vooral in Spanje bekritiseerd en werd het spel van Chelsea agressief en negatief genoemd. Mede daardoor zou Barcelona extra geladen naar Londen komen voor de return.

"Elke wedstrijd is anders", merkte Hiddink op. "Barcelona heeft het afgelopen weekeinde met de 6-2 zege op Real Madrid in San Bernabeu veel respect afgedwongen. Die zes treffers zullen de ploeg enorm motiveren. Maar tegen ons zal het anders gaan."