DOETINCHEM - De Graafschap gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB om één competitie- of bekerwedstrijd zonder publiek te spelen en een boete van 5000 euro te betalen.

De aanklager betaald voetbal legde de Doetinchemse eredivisionist het strafvoorstel vrijdag voor in verband met de supporter die begin februari in de thuiswedstrijd tegen PSV het speelveld betrad en grensrechter Berry Simons omver liep. De man was het niet eens met een vlagsignaal van Simons.

Maximale inspanning
De Graafschap vindt de strafmaat buitenproportioneel. "Voor de clubleiding staat een dergelijke hoge straf niet in verhouding, aangezien De Graafschap iedere thuiswedstrijd een maximale inspanning levert om dergelijke incidenten te voorkomen. Het verleden wijst ook uit dat zich incidenten van deze aard nooit eerder hebben voorgedaan op Stadion De Vijverberg", laat de clubleiding in een verklaring weten.

Bekijk het incident
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=SxpFT-tFwB0]

De aanklager baseerde zijn strafvoorstel echter onder meer op de 'strafkaart' van De Graafschap. Nadat de Gelderse club zich op 15 mei 2008 tegen FC Zwolle had verzekerde van lijfsbehoud in de eredivisie, bestormden supporters massaal het veld van De Vijverberg.

"Er staat dus wel iets op de strafkaart van De Graafschap vermeld", aldus een woordvoerder van de KNVB. "Daar is rekening mee gehouden."

Omdat De Graafschap niet akkoord is gegaan met het schikkingsvoorstel, wordt de zaak nu voorgelegd aan de tuchtcommissie.