AMSTERDAM - FC Dordrecht heeft vrijdag goede zaken gedaan in de strijd om de laatste periodetitel van dit seizoen in de Jupiler League. De ploeg van coach Gert Kruys won op bezoek bij BV Veendam met 0-4.

Directe concurrent FC Zwolle liet thuis tegen TOP Oss punten liggen (0-0). Dankzij de winst staat Dordrecht met nog twee duels te gaan in de laatste periode twee punten voor op FC Zwolle, dat al een periodetitel op zak heeft.

Hoogste klassering
Als Zwolle boven Dordrecht eindigt in de periode, gaat het ticket voor de nacompetitie niet naar de nummer twee van de periode, maar naar de hoogstgeklasseerde ploeg in de eindrangschikking die nog geen plek had veroverd in de nacompetitie.

Dordrecht moet in de laatste twee wedstrijden van de periode niet alleen Zwolle voorblijven, maar ook RKC Waalwijk, dat op twee punten staat. Daarachter maken nog zes clubs met vijf punten achterstand een kleine kans.

VVV-Venlo
Het kampioenschap in de Juplier League lijkt VVV-Venlo nauwelijks nog te kunnen ontgaan. De koploper in de Jupiler League won met 0-5 van FC Den Bosch.

De Limburgers staan met nog vier wedstrijden te gaan zes punten voor op RKC. De Waalwijkers wonnen met 3-0 van Telstar.