EINDHOVEN - Dwight Lodeweges volgt Mario Been op als hoofdcoach van NEC. De interim-trainer van PSV heeft een mondeling akkoord bereikt over een tweejarige verbintenis.

"Eind deze week of begin volgende week gaan we tekenen. De handen zijn er al op geschud", bevestigde hij donderdag tegenover PSV TV.

"Alles staat op papier en als dat netjes is nagekeken, gaan we tekenen. NEC is een mooie club met plezierige mensen. Een warm nest ook, dat spreekt me aan."

Groenendijk
Lodeweges kwam twee weken geleden in beeld bij NEC, nadat Alfons Groenendijk op het laatste moment toch voor Willem II koos.

Adrie Koster bedankte in een eerder stadium al voor het trainerschap van de Nijmeegse club. De trainer van Jong Ajax gaat volgend seizoen bij Club Brugge aan de slag.

Gevoel
Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, benadrukt dat Lodeweges al lang in beeld was. "We hebben veel tijd en aandacht besteed aan de keuze voor een nieuwe trainer. Vanaf het begin heeft Dwight bij de kandidaten gestaan waarvan wij dachten dat ze goed bij NEC zouden passen."

"Dat gevoel is alleen maar sterker geworden na de gesprekken die we met hem hebben gevoerd. Dwight is in onze ogen zeer geschikt om de komende seizoenen verder vorm te geven aan de sportieve ambities die we als club hebben."

Assistent
De 51-jarige Lodeweges, geboren in Canada, voetbalde in het verleden voor Go Ahead Eagles. Hij tekende vorig jaar januari op voorspraak van Sef Vergoossen een contract als assistent-trainer bij PSV.

De oud-verdediger trainde eerder bij FC Zwolle en FC Groningen. Hij was ook assistent-trainer van Heerenveen, Al-Jazira Club Nagoya Grampus Eight.

Lodeweges begon dit seizoen als assistent van Huub Stevens, die in januari ontslag nam bij PSV. Op verzoek van de leiding van de club uit Eindhoven maakt Lodeweges dit seizoen als hoofdtrainer af.

Been
Bij NEC volgt hij deze zomer Mario Been op. De Rotterdammer, die dit seizoen met NEC Europees overwinterde, verhuist naar zijn grote liefde Feyenoord.