MAASTRICHT - De provincie Limburg zal de nieuwe voetbalfusieclub Sporting Limburg niet financieel steunen. Dat is dinsdag tijdens een vergadering besloten.

De Stuurgroep Topvoetbal in Limburg had de provincie verzocht, zo mogelijk in samenwerking met de betrokken overheden in de regio, te komen tot een bijdrage van 6.500.000 euro voor Sporting Limburg over een periode van vier jaar in ruil voor maatschappelijke activiteiten.

De provincie gaf de Stuurgroep eerder aan wel wat te zien in een voorstel voor financiële steun, maar dan moest wel aan bepaalde voorwaarden zijn voldaan. Eén van die voorwaarden was de volledige sanering van de schuldenlast van zowel Fortuna Sittard als Roda JC.

Schuldsanering
"Tot een volledige schuldsanering is het echter ondanks onder meer financiële toezeggingen van de gemeenteraad Kerkrade niet gekomen", zo stelt de provincie in een verklaring. "Of op termijn de schulden van Fortuna Sittard alsnog kunnen worden afgelost is thans immers nog ongewis. Zo bezien is niet voldaan aan de voorwaarde dat de schuldenlast van beide clubs volledig is gesaneerd."

Teleurgesteld
De beslissing van de provincie kwam hard aan bij de Stuurgroep Topvoetbal in Limburg. "We zijn zwaar teleurgesteld", aldus woordvoerder Arie de Zeeuw, die niet kon zeggen of het besluit van de provincie een fusie nu alsnog kan voorkomen. "We hebben even nodig om met elkaar te bekijken wat dit voor gevolgen heeft. Woensdagavond komen we met de Stuurgroep bij elkaar om te praten."