KERKRADE - De harde supporterskern van Roda JC heeft zondag tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax (1-2) zijn onvrede over de aanstaande fusie met Fortuna Sittard laten weten. Ze gooiden in de slotfase tientallen stoeltjes op het veld. Met spandoeken drongen de fans zelfs aan op degradatie.

Aanvoerder Davy de Fauw betreurt het gedrag van een deel van de aanhang. "Ik snap dat ze teleurgesteld zijn over de fusie. Maar aan de andere kant moeten ze ook beseffen dat de fusie er zeker komt. Dat verander je niet meer met dit gedrag. Ze kunnen ons beter blijven steunen. Het is namelijk wel de bedoeling dat Sporting Limburg volgend seizoen in de eredivisie voetbalt."

Trainer Harm van Veldhoven van Roda JC verbaasde zich vooral over de passieve houding van de leden van de Mobiele Eenheid. De agenten stonden op de tribune maar keken zeker een kwartier toe hoe het ene na het andere stoeltje op het veld belandde. "In België gaat dat heel anders", stelde hij. "Ik weet niet of dat hier normaal is. Maar ik heb me wel verbaasd."