UTRECHT - Met het schaamrood op de kaken stapte trainer Ron Jans van FC Groningen zaterdagavond na afloop van de gewonnen uitwedstrijd bij FC Utrecht (0-1) in de spelersbus.

"Dit was een wedstrijd die in nul tegen nul had moeten eindigen", stelde de oefenmeester. "Ik krijg een licht gevoel van schaamte voor deze zege."

Evgeni Levtsjenko bezorgde FC Groningen in de derde minuut van blessuretijd de overwinning. "Hij heeft ons heel ruim beloond voor een matige wedstrijd", stelde Jans. "We waren niet scherp en bouwden het spel slecht op. We maakten ook veel technische fouten en in duels kwamen we tekort. Zondag ben ik ongetwijfeld weer blij met deze overwinning. Maar nu overheerst nog een gevoel van schaamte."

Trainer Ton du Chatinier van FC Utrecht constateerde dat zijn ploeg niet voor niets al 554 minuten op rij niet meer in de eredivisie heeft gescoord. "We missen de scherpte voor het doel", zei hij. "Deze nederlaag komt heel hard aan. Ik geef mijn spelers zondag vrij. Maandag gaan we uithuilen en dan moeten we toch weer verder."