AMSTERDAM - Ton du chatinier heeft van de KNVB toestemming gekregen om trainer te blijven bij FC Utrecht. De opvolger van Willem van Hanegem beschikt nog niet over de juiste papieren.

Wel moet Du Chatinier voor 1 juli over de juiste trainerslicentie beschikken. Op het oog geen probleem, in april rondt de interim-trainer de cursus af.

De clubleiding van FC Utrecht kreeg bij de KNVB tot half februari dispensatie om met Du Chatinier als hoofdcoach te werken. Daarna moest de directie met een plan van aanpak komen om de technische situatie adequaat op te lossen.

Blijdschap
Op de website van FC Utrecht toont Jan Willem van Dop zijn blijdschap: "Met deze uitspraak van de licentiecommissie zijn wij uiteraard zeer content", aldus de voorzitter.

"We hadden het volste vertrouwen dat de KNVB positief tegen ons plan van aanpak zou aankijken. De periode dat onze trainer nog niet beschikt over het vereiste diploma is nog maar zeer kort. Tegen het eind van de competitie heeft hij zijn trainerscursus afgerond en zal hij over de juiste licentie beschikken."