AMSTERDAM - Trainer Marco van Basten was twee weken geleden nog opgelucht toen de ziekenboeg van Ajax eindelijk een beetje leegstroomde. In de aanloop naar het duel van zondag met ADO Den Haag heeft hij echter weer bijna een elftal aan geblesseerde spelers.

Van Basten zit vooral dun in zijn middenvelders. Jan Vertonghen (hamstring) en Gabri (kuit) zijn voorlopig niet inzetbaar. Eyong Enoh (spierklachten), Vurnon Anita (heup) en Kennedy Bakircioglü (lies) sloegen vrijdag de training ook over. Het is onduidelijk of ze tegen ADO Den Haag kunnen spelen. Siem de Jong, Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heyden ontbreken al langer. Dennis Gentenaar heeft een knieblessure en topschutter Luis Suarez is geschorst.

Dario Cvitanich reist waarschijnlijk wel mee naar ADO Den Haag. Ismaïl Aissati is ook klaar voor meer speelminuten. De Marokkaan vormde vrijdag tijdens de training een middenveld met Rasmus Lindgren en Evander Sno. De voorhoede bestond uit Urby Emanuelson, Miralem Sulejmani en Leonardo.