HAMBURG - Mario Been wilde donderdag niet te lang stilstaan bij de uitschakeling van NEC in de UEFA Cup. De oefenmeester, volgend seizoen werkzaam bij Feyenoord, glom na de verloren wedstrijd bij Hamburger SV (1-0) van trots. "Als ik zie wat mijn ploeg hier doet... Ik ben echt heel erg trots dat ik hier trainer ben", zei Been tegen Omroep Gelderland.

Been leverde met NEC een unieke prestatie door voor het eerst in de geschiedenis van de club te overwinteren in Europa. HSV maakte vorige week met een ruime zege in Nijmegen (3-0) al een vrijwel zeker einde aan het avontuur van NEC in de UEFA Cup. Toch waren nog bijna 4500 supporters mee naar Hamburg gereisd voor de return.

"De supporters waren fantastisch", vond Been. "Zo hartstochtelijk. En het waren er 'maar' ruim vierduizend. Als ze dit iedere week zouden doen, worden we op een onvoorstelbare manier gesteund." De trainer was helder in zijn analyse van de wedstrijd. "Zij straffen iedere fout af en wij missen de eerste kans. Maar na rust hebben we het goed gedaan."