TILBURG - Onder het trainerschap van Theo Bos krabbelt Vitesse op. De Arnhemse club, zestiende op de stand, haalde drie punten uit de uitwedstrijd tegen Willem II (0-2) en klom weer een paar plaatsen.

Mads Junker maakte na een uur het eerste doelpunt, in de blessuretijd zorgde Ricky van Wolfswinkel voor het tweede. De zege was verdiend. Willem II kon de vorm van voor de winterstop niet vinden en bleef in een matige reeks van nu drie punten uit zeven duels.

Aerts
Maikel Aerts behoedde in de eerste helft Willem II nog voor een achterstand. De doelman keerde gevaarlijke schoten van Ricky van Wolfswinkel, Mads Junker en Nicky Kuiper. Eén keer, in de 18e minuut, was Aerts kansloos toen zijn verdediging was overrompeld door een snelle Arnhemse aanval. Junker trof echter de lat. Vitesse speelde in die fase beter en sprankelender. Bij Willem II viel het centrale verdedigingsblok telkens open.

Pas na een half uur kreeg Willem II de eerste kansen. Topscorer Frank Demouge miste - zwaar gehinderd, tweemaal achter elkaar. Doelman Piet Velthuizen kon de schoten keren. Said Boutahar schoot bij de beste Tilburgse kans (34e minuut) voorlangs en invaller Niels Vorthoren zag zijn kopbal in de 38e minuut door Paul Verhaegh van de lijn gehaald.

Middenveld
Na de rust had Vitesse de zaakjes beter voor elkaar dan de thuisclub waar het spel op het middenveld niet liep. Coach Andries Jonker greep wel in door invaller Niels Vorthoren te wisselen voor Mohamed Messoudi. Vorthoren, in de 18e minuut ingevallen voor de geblesseerde Mehmet Akgün, gunde de linkerflank van Vitesse te veel vrijheid. Vorthoren reageerde woedend.

Vitesse creëerde in de tweede helft de meeste kansen in een steeds rommeliger wedstrijd. In de 60e minuut kwam de Arnhemse ploeg op voorsprong. Aerts kreeg de bal na een afstandsschot van Claudemir niet onder controle, waarna Mads Junker intikte, 0-1. Junker maakte wel hands, maar dit werd niet waargenomen door de arbitrage.

Junker
Deze Junker kreeg tijdens de eerste competitiehelft van de inmiddels ontslagen trainer Hans Westerhof bijna nooit een kans. Hij speelde één duel, zat veel op de bank en ook op de tribune. Onder Bos maakte Junker zijn rentree. Met succes, al zat er een luchtje aan zijn treffer.

Willem II ging met de achterstand meer va bancque spelen, maar werd nauwelijks gevaarlijk. De ploeg was nog steeds uit vorm. In de slotseconden trapte Ricky van Wolfswinkel 0-2 binnen.