GROESBEEK - Mario Been kreeg deze week na zijn benoeming tot hoofdcoach van Feyenoord, per 1 juli, een stortvloed aan complimenten en felicitaties. De NEC-trainer ontving uit Polen ook gelukwensen van Leo Beenhakker, de beoogde opvolger van Peter Bosz als technisch directeur in De Kuip.

"Ik heb vrijwel wekelijks contact met Beenhakker", liet Been vrijdag in Groesbeek weten. "Ik heb tegen hem gezegd dat ik hem er graag bij zou hebben bij Feyenoord. Zijn reactie was dat hij dat ook wel een keer leuk zou vinden."

"Hij wil zich echter eerst concentreren op twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden met Polen. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Hij moet zijn eigen plan trekken, daar bemoei ik me verder niet mee."

Tweede assistent
Indien Beenhakker zijn contract als bondscoach van Polen moet uitdienen, heeft Been een belangrijke stem bedongen in de zoektocht naar een andere technisch directeur. Zijn tweede assistent, naast de huidige interim-coach Leon Vlemmings, heeft hij al gevonden.

Been wilde vrijdag in Groesbeek zijn naam nog niet noemen. "Hij heeft bij Feyenoord gevoetbald en is jonger dan ik. Nee, Henk Fräser is het niet. Van Gastel? Weet ik niet. Hij heeft in elk geval wel bij Feyenoord gevoetbald. Verder zeg ik niets meer in deze quiz."