AMSTERDAM - PSV ziet in Frank Rijkaard een serieuze kandidaat om de woensdag opgestapte Huub Stevens op te volgen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

De oud-trainer van Barcelona gaf eerder aan dat hij dit jaar een sabbatical neemt. De Amsterdammer vertelde al dat Feyenoord niet hoefde te bellen. De Rotterdammers zochten een opvolger voor de ontslagen Gertjan Verbeek. PSV zou Rijkaard echter voor de volgende voetbaljaargang wil aanstellen.

Uitstraling
Ook de namen van Fred Rutten, Erwin Koeman en Dick Advocaat doen de ronde. Rijkaard geniet volgens de krant in sommige kringen de voorkeur, omdat hij Spaans spreekt, evenwichtig overkomt en een mondiale uitstraling heeft.

Perry Overeem vertelt tegen VI dat de kans dat de oud-voetballer naar PSV komt zeer klein is. "Dat Frank bij PSV aan de slag gaat is niet uitgesloten, maar ik acht de kans zeer onwaarschijnlijk," zegt de zaakwaarnemer van Rijkaard. "Frank heeft heel duidelijk aangegeven dat hij niet halverwege een seizoen aan een nieuwe klus begint."

Leiding
De leiding van PSV heeft zich ondertussen voorgenomen met geen woord te reppen over de permanente opvolger van Stevens. "Ik hoop dat alle journalisten heel veel verschillende namen noemen", stelde algemeen directeur Jan Reker donderdag.

"Misschien brengen ze ons wel op een goed idee. We reageren op geen enkele naam en komen pas naar buiten als de handtekening onder het nieuwe contract is gezet."

Reker verklapte even later wel dat de opvolger een ander type coach wordt. "Huub was ruwe bolster, blanke pit. Hij was ook explosief. Ik denk dat het nu weer tijd wordt voor een ander soort trainer. Maar je hebt veel soorten coaches. We gaan ons rustig beraden. We hebben nu met nog geen enkele trainer contact gehad. Dat zou wel heel snel zijn."

Interim-trainer
Ondertussen wil de directie net als vorig seizoen een interim-trainer aanstellen. De naam van Foppe de Haan is in dat verband gevallen. Sef Vergoossen, vorig seizoen de tijdelijke vervanger van de vertrokken Ronald Koeman, zou ook wel oren hebben naar een nieuwe interim-periode. Voorlopig neemt Dwight Lodeweges de taken van Stevens waar.